Haveskitse, rådgivning og sparring villahave Helsingør, august 2022, genbesøg august 2023

Mariann har etableret flere af elementerne jeg foreslog under mit havebesøg august 2022.

Mariann bød mig ind i august 2022 til et havebesøg, hun ønskede sparring og rådgivning omkring hvordan hun kunne etablere flere rum i haven i den store græsplæne med hyggelige siddepladser. Under havebesøget udarbejdede jeg haveskitse med forslag til etablering af nye elementer i haven, der kan skabe flere rum.

Ved mit genbesøg i august 2023 havde Mariann og Søren haft travlt både i efteråret 2022 og foråret 2023 med at etablere bedet med æbleparasoller i selskab med roser.

Inden jeg tegnede haveskitsen, brugte vi tørresnore i kraftige farver og havemøbler til at visualisere, hvordan nye elementer i haven vil virke i haverummet. Ved mit genbesøg i august 2023 er bedet med æbleparasollerne etableret, æbletræer, roser og hortensia er plantet ind i bedet..

I august 2023 var højbedene etableret og placeret på det sted som vi i august 2022 havde markeret med havemøbler og krukker.

Den store græsplæne er blevet mere spændende at bruge.

I hjørnet ved rhododendronbedet sidder de ofte og prøver at finde lidt skygge. Mariann ønskede flere frugttræer i haven, der både kan give behagelig skygge på varme sommerdage og bidrage med spiselig frugt. Et nyt pæretræ blevet plantet i efteråret 2022.

Mariann og Søren er en skøn udestue, de bruger hele året, de nyder at kig til haven er blevet mere spændende efter etablering af de nye elementer

Under mit genbesøg i august 2023 gennemgik vi havens nye frugttræer og de nye roser, Mariann fik rådgivning omkring hvordan hun kan beskære væksterne for optimal frugtsætning. Frugttræerne skal med tiden danne levende parasoller, jeg rådgav derfor også omkring hvornår og hvordan beskæring foretages både med hensyn til opstamning og formning af kronen.

Under havebesøget i august 2022 foreslog jeg Mariann at plante sentblomstrende klematis ind i rhododendronbedet, som hun synes farvemæssigt var lidt kedeligt efter den rige blomstring i foråret. Mariann købte flere klematis viticella hjem allerede i efteråret 2022, ved mit genbesøg i august 2023 var planterne allerede godt etablerede og blomstrede fint taget deres unge alder i betragtning.

Kaprifolie blev plantet i efteråret 2022, i august 2023 er der allerede smukke duftende blomster på vej op ad espalieret på væggen til højre for lågen ind til haven.

Søren har skabt et meget smukt skjul for affaldssorteringen, billedet til højre viser hvordan man kan anvende farverige snore til at visualisere hvor nye elementer i haven ønskes etableret.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere