Haveplan sommerhusgrund Nøddebo, maj 2022

Fra græsplæne til haverum omgivet af levende vækster med haveplan v/SusHaveDesign

Rie og Klaus har bygget nyt sommerhus i 2021 på en 2500 kvm stor grund med udsigt til Esrum Sø. Da jeg møder Rie i haven i april 2022 er haven anlagt med terrasse og græs.

De ønskede en plan for beplantning omkring terrassen, der vil give mere læ og skabe et mere intimt rum.

På den store græsplæne ønsker de en beplantning, der skærmer for indblik fra vejen nord for grunden. Ries krav var at beplantningen skulle indrettes således at hun er fri for lugning mest muligt.

Når jeg udarbejder større haveplaner med mange detaljer, hvor mange elementer er helt nye i haven, leverer jeg en råskitse til kunden, hvor vi afstemmer de store linjer på nye bede og typen af beplantning.

Især var det vigtigt at få afstemt designet af bedene ude i haven. På baggrund af råskitsen, kunne Rie og Klaus bedre tage stilling til, hvordan de ønskede græsplænen inddelt i rum ved hjælp af beplantning. På et afstemningsmøde modtog jeg Ries angivelse af bedene i græsplænen.

På baggrund af råskitsen udarbejdede jeg den færdige haveplan i målestok 1:100 og foretog udvælgelse af de konkrete buske, træer, roser, klatrende vækster og stauder, der skulle indgå i beplantningen.

Da bedene skulle beplantes med både træer og buske som vil danne havens vægge og loft samt stauder som havens gulv. Angiver haveplanen placering af træer og buske og bedplanen angiver beplantningen af stauderne.

Numre på både haveplan og bedplan henviser til plantelister, som Rie og Jan har modtaget. På afleveringsmøde er alle dele blevet gennemgået.

Rie ønskede en haveplan så hun uden at miste overblikket kan etablere de forskellige beplantninger i haven efterhånden som tiden og årstiden tillader det. Herunder billeder fra Instagram, hvor Rie viser billeder fra indkøb af æbletræer og roser samt etableringen af dem i haven.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere