Havebesøg med rådgivning og sparring, parcelhushave Hornbæk, juli 2023 og maj 2021

Lisbet kontaktede mig da hun via SusHaveDesign.dk var blevet “vild med mine plantevalg, farver og tanker om haven – meget inspirerende fotos”. Lisbet elsker sin have men har brug for lidt input og andre øjne til gode løsninger der giver grøn glæde. Lisbet var også i gang med at rydde et areal som skal have nyt liv.

Vi aftalte et 2-timers havebesøg, hvor vi gennemgik haven, jeg hørte om Lisbet’s ønsker og udfordringer.

Lisbeth var en af de første kunder der bød mig ind til havebesøg. Lisbeth har en vel tilvokset have med mange lækre vækster både træer, buske, stauder, forårsløg dyrker både vækster til pryd og spiselige vækster.

Lisbeth havde et ønske om at etablere en vild blomstereng, nedlægge store gamle nøddebuske, og få et mere spændende hegn. Jeg foreslog klematis. Et større areal plaget af skvalderkål blev ryddet i sommeren 2021, hun såede en masse sommerblomster og lod selvsåede gro og sætte frø.

Året efter blev den forreste kant plantet til med forskellige stauder, som så rigtigt fint ud sommeren 2023. Hvor jeg var på genvisit.

Et af de råd Lisbeth fik under havebesøget, var at binde rosernes grene ned til stativerne omkring den overdækkede terrasse, Lisbeth fulgte det og fortalte mig sommeren 2023 at det allerede året efter gav flere blomster på roserne.

Efter min rådgivning har Lisbeth på østsiden af huset plantet forskellige små blomstrende buske, der skal være med til at bryde den lange væg. Da jeg var på besøg i 2021 talte vi også om hvordan hun kunne skabe lidt mere rumfølelse ved siddepladsen for enden af væggen, som hun nyder at sidde på i forårsmånederne. Jeg foreslog en væg af levende vækster/buske, som giver mere læ end en massiv væg af f.eks. træ.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere