Havebesøg med rådgivning og sparring, rækkehushave Fredensborg, juli 2023

Erfaring haveejer og plantedyrker ønskede hjælp til indretning af haven i flere rum

Elisabeth ønskede hjælp til ” Vi bor i et 5 år gammelt kvarter i Fredensborg. VI har en villa, hvor carporten hænger sammen med naboens carport. Vi har en lille have, som går rundt om huset og mangler inspiration til at indrette den hyggeligt med siddeplads, bede/urtebede m.m. Da vi overtog huset for 1 1/2 år siden var der bare græs, og vi har plantet et par træer og lavet et bed, men vi vil gerne have en ekspert til at give et bud på, hvordan vi skal gå videre og udnytte havens potentiale. “

Det vigtigste for Elisabeth var at få hjælp til hvordan siddepladserne på vest- og østsiden af huset kunne blive hyggeligere at sidde på, mere ugeneret og omgivet af vækster der skaber rum, giver læ uden at skygge for sol og kig til himlen.

Da hun er erfaring haveejer blev vi enige om at hun godt selv kunne tegne en færdig tegning, vi prioriterede derfor tiden til at lægge haveslanger ud for at markerede nye bede og siddepladser og brugte diverse krukker og spande for at markere nye større busker og træer.

Vi nåede også at tale lidt om beddesign, Elisabeth havde allerede plantet flere bede til, men ønskede alligevel sparring omkring hvordan planterne kunne sættes anderledes sammen og hvilke vækster der kunne supplere med blomstring på andre tidspunkter af året.

Derudover foreslog jeg også Elisabeth at hegnet bag terrasse blev mere åbent eventuelt erstattet med rionet og plantet til med klatrende vækster som roser, kaprifolier og klematis.

Anbefalede også at der ved hushjørnet etableres et mindre busket af buske med forskellige blomstringstidspunkter, der både er smukt at se på, bryder det skarpe hjørne og er med til at skabe læ omkring hjørnet. Derudover foreslog jeg at plante en Blodblomme i hjørnet ved hækkene for at give noget højde og et mørkløvet træ der giver variation i løvfarver og tilmed blomstrer meget tidligt i april måned før løvspring.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere