Haveskitser, rådgivning og sparring, villahave Smørum, april 2023

Erfaring haveejer ønskede hjælp til indretning af den gamle villahave med flere rum

Edith har haft haven gennem mange år, bød mig ind i april 2023 til et havebesøg med rådgivning og sparring. Under havebesøget udarbejdede jeg skitser der kan bruges ved etableringen af den nye beplantning. Undervejs rådgav jeg Edith omkring vedligeholdelse af de forskellige typer beplantninger.

Edith ønsker at den store terrasse blev mere hyggelig at sidde på.

Mit forslag som Edith blev glad for var at udvide det allerede etablere bed i den sydlige del af haven og etablere et bed ud for hushjørnet med åbning imellem med adgang til græsplænen og mulighed for kig til søen der ligger lige udenfor haven.

Bedene kan plantes til med forskellige små buske med forskellige blomstringstidspunkter, dufte og variation i løvfarver. Underbeplantning med stauder og en masse forårsløg.

Edith ønskede at udskifte det gamle hegn ud mod stien med en afskærmning der består af levende vækster, lid transparent og ikke alt for høj og stadig smal.

Mit forslag er et espalierlignende hegn hvor hun kan plante klatrende vækster såsom klematis og kaprifolier samt roser.

Edith ville gerne at siddepladsen på østsiden af huset bliver mere hyggelig at sidde på.

Jeg foreslog at løfte nogle af fliserne ved hushjørnet og plante forskellige buske, der både skaber rum og giver læ for træk omkring hjørnet. Samt nogle træer med underbeplantning af stauder og forårsløg, der gør det lidt kedelige hjørne ved hæk og hegn mere spændende at se på

Edith dyrker lidt køkkenhave i bedet langs med indkørslen, hvor hun gerne vil have etableret et lidt smukkere hegn ind mod naboen. Mit forslag er at etablere et frugtespalier.

Et lille hjørne prioriteres til at plante portugisisk kirsebærlaurbær i en vinkel for enden af bedet ud mod vejen til afskærmning af affaldsspande.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere