Haveskitse, rådgivning og sparring rækkehushave Kokkedal, februar 2023

Familien ønskede plan for haven, sparring til indretning af en mere frodig have med træer og spiselige vækster

Familien havde boet i rækkehuset i et par år. Den forrige ejer var meget haveinteresseret og havde plantet mange smukke vækster i haven, havde endda fået overleveret planteskilte på de fleste. Familien havde prioriteret at lære havens vækster at kende de første par år, men var nu kommet til det stadie hvor de ønskede hjælp til indretning af haven med en anden struktur, at dele haven op i flere rum og samtidig få plantet flere træer og spiselige vækster.

Derudover ønskede de også sparring og rådgivning omkring pleje af de mange fine vækster både buske, træer, klatrende vækster samt en del stauder, da de ikke havde den store plantekendskab.

Efter gennemgang af haven og den beplantninger, udarbejdede jeg en målfast skitse (2:100) over mine forslag til indretning af haven med plads til bålplads, der afskærmes af en ny beplantning af lave træer og buske midt i havens græsplæne.

Bagerst i haven ønsker familien et højt træ der kan afskærme fra indkig ude fra en sti, der ligger lidt højt i forhold til havens niveau.

For at skabe mere rum omkring terrassen foreslog jeg at udskifte de gamle højbede med 3 nye smalle højbede placeret på den anden led end de ekisterende højbede og placere dem lidt længere væk fra terrassen, så det bliver plads til at plante nogle sensommerblomstrende lavere buske.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere