Den overdækkede terrasse

Den overdækkede terrasse blev anlagt i år 2000. Vi er udemennesker og bruger haven meget. Vi savnede en mere permanent løsning til at give læ for duggen, der falder på de sene sommeraftener. Den er blevet vor stue hele sommerhalvåret, det havde vi ikke forestillet os. Overdækningen er placeret på vestsiden af huset længst mod nord. En placering der så fint gør den til et mere tilbagetrukket element i haven i stedet for en dominerende sag, der ville stjæle billedet fra haven i øvrigt.

Bordene og bænkene der er placeret syd for overdækningen (ses på første billede), har vi haft her siden vi flyttede ind. Denne siddeplads ville vi ikke undvære, her er sol og dejligt at sidde i forårs- og efterårsmånederne, hvor man ikke behøver tag over hovedet. Også en grund til at overdækningen ikke skulle placeres lige dér.

Vi fik ret hurtigt installeret strøm og har derfor både lys til de mørke timer og til den bærbar pc vi ofte anvender som “udebiograf”. På meget varme sommernætter kan det sagtens lade sig gøre at overnatte ude, som oftest hænger vi et kæmpe insektnet op og undgår myg.

Grillen er placeret under overdækningen, den kan derfor benyttes i næsten al slags vejr, da her er læ for regn og blæst.

Op ad alle stolper er plantet forskellige klatreplanter, kravene til dem er at de skal blomstre og dufte, da der er plantet forskellige slags er der dufte og farver fra tidligt forår til sen efterår.

Her stortrives Akebia, Blåregn, Klematis, Klatreroser, Kaprifolie, Kiwi og vindruer.

En af mine yndlingssiddepladser er i hjørnet under blåregnen. Her har jeg udsigt til en stor del af haven, kan blandt andet smugkigge til rosenrondellen.

Da overdækningen er placeret på vestsiden af huset, har vi aftensol og mange smukke kig ud gennem beplantningen omkring. At nyde aftensolens gyldne lys gennem vindruens blade vækker glæde og virker beroligende.