Arbejdspladser i haven

Når man som jeg holder meget af selv at formere mine planter, både sommerblomster, grønsager, stauder, buske, er det rart at have indrettet sig med permanente arbejdspladser. Mine arbejdspladser i haven er indrettet så jeg kan arbejde med planteformering i al slags vejr.

Ved vestvæggen i drivhuset har jeg indrettet mig med et havebord, med zinkbakke. Zinkbakken er der for at holde styr på jord og vand, således at hvad der står nedenunder ikke bliver hverken vådt eller beskidt. Når det regner, rusker, sner eller bare er en kølig dag, er her rart at være. Haveskovle og andet nødvendigt udstyr har deres faste pladser her.

Drivhuset er ikke kun et rart opholdssted ved mere dårligt vejr for mennesker men også for planter. Drivhuset er derfor også min arbejdsplads til ophold for planter under formering. Bordet ved sofaen står lige indenfor døren til drivhuset, det er lidt let lige at ligge nogle hurtigt indsamlede frø, eller lade tomater ligge til eftermodning.

Der kan godt blive for varmt i drivhuset. Mellem drivhusets vestvæg og hegnet ud mod parkeringspladsen har jeg også indrettet mig med en arbejdsplads. De senere år er det lykkedes at dyrke tomater i krukker ude, efterhånden som de vokser op er arbejdspladsen helt skjult for forbipasserende på vej ind og ud af haven. Det er lidt rart at have et sted hvor man godt må rode lidt, lige kan stille noget fra sig på vej rundt i haven, når man ikke lige har tid til at finde den rette plads.

Her står også et langt havebord med en zinkbakke i den ene ende. Et par havereoler giver mulighed for at sætte spirebakker med små nye planter til ophold her før de skal plantes videre ud i haven eller krukker.

Pladsen her er rar at være på dage hvor det ikke er så koldt. På meget varme solrige dage er her bedst at arbejde, før solen ved middagstid titter frem omkring drivhuset. På meget varme dage, flytter jeg et af de andre haveborde og mine redskaber ud under træerne på græsplænen, hvor der er mere svalt.

Det er hyggeligt at kunne følge tomaternes vækst tæt på og nyde deres frodighed, mens man står og potter nye små planter. Slet ikke så dårligt lige at nuppe et par solmodne varme tomater lige fra busken.

Arbejdsplads betragter jeg også en del af bedet nord for huset og den overdækkede terrasse. Her tager potter med planter ophold, indtil de er så store at de kan plantes ud.

Bedet op mod hækken består af permente beboere såsom, æble, pære, blomme, kirsebær. De beskæres også i et omfang der ikke gør dem så voldsomme. Ud over de giver os frugt i sensommeren og efteråret, bidrager de også med en sval skygge til bedet nedenunder. I bedet her sætter jeg stauder og andre småplanter og buske på midlertidigt ophold.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere