Ærteblomster

Ærteblomster er en af mine yndlings sommerblomster.

Allerede i oktober måned sår jeg nogle potter med årets modne frø. Potterne står i det uopvarmede drivhus vinteren over og plantes ud i haven og krukker når den værste frost er passé. Fordelen ved efterårs såning er at der dannes kraftige rødder hen over vinteren, foruden at det giver en tidligere blomstring.

Ærteblomsterne såes også i potter og direkte i haven tidlige i foråret, samt en ekstra såning i juni måned. Alt dette arbejde giver dufte og farver fra de vidunderlige ærteblomster i mange måneder i sommerhalvåret og helt til første frost tager livet af dem.

Ærterblomsterne udplanter jeg og sår direkte i potter og jord, hvor de har noget at klatre op ad. Jeg er ikke så meget til “kunstige” klatrestativer, som efter min smag ikke pynter i min have. Jeg udnytter derfor allerede eksisterende “stativer” som engangsblomstrende rosenbuske, der får en anden blomstring eller æbleespalierne ved morgenterrassen. Kun fantasien sætter grænser for hvor man kan skabe en frodig naturlig stemning med ærteblomsternes skønne vækst.

Pluk pluk pluk, jo flere blomster du plukker jo flere blomster sætter de. Ærteblomster er etårige vækster, hvis de får lov at sætte frø stopper de med at sætte nye blomster an. I sensommeren lader jeg de fleste sætte frø, her er der så godt gang i blomster anlæggelsen af de både blomstrer og sætter frø.

På denne vis har jeg mange frø hvert efterår, – meeeen der sniger sig som regel nye sorter ind hvert år alligevel.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere