Roser i haven

Tag med en tur ind i havens rosenunivers, nyd billederne, – her er roser fra først i maj i drivhuset, til sidste i november ude og i drivhuset.

Roserne har gennem årene sneget sig ind overalt i haven, jeg bruger dem som buske i havens staudebede, som klatreplanter i havens træer, jeg elsker roser og der er altid plads til en til. Ofte starter de deres liv i en krukke på terrassen, hvis de købes ind i foråret og i løbet af sommeren. Ellers planter jeg helst barrodede roser direkte i havens bede i løbet af efteråret.

Forsøger at skabe en rosenrondel, en siddeplads omgivet af roser, hvor roserne spiller hovedrollen, men stadig med en masse selskabsplanter i form af forårsløg, stauder, sommerblomster, buske og klatreplanter i form af klematis og kaprifolie.

Jeg nyder rosernes dufte omkring havens siddepladser. Jeg stiller krav til mine roser, kun få har fået adgang, som ikke remonterer, på nær nogle få har alle en skøn duft.

Jeg husker en del af navnene på mine roser, men langt de fleste har jeg ikke gemt navneskiltene på, det vigtigste for mig var de første år at få roser der opfyldte mine krav.

Roserne trives i min have, når bare den tunge lerjord bliver blandet med kommunekompost eller resterne af mulden fra sommerens krukker.Her er roser af alle mulige slags, buskroser, buketroser, klatreroser, slyngroser, Austinroser, historiske roser.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden, accepterer du vort brug af cookies.  Læs mere